Facebook’ta Gizli Fotoğrafları Gösteren Açık

facebook gizlilik ihlali

 

Dünya genelinde milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan ve en büyük sosyal paylaşım sitelerinin başında gelen Facebook, tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi gizlilik ilkesine oldukça önem veriyor.Bu konulardaki çalışmalarını dikkatle yürüten Facebook, site içinde bulunan çeşitli özellikler için kullanıcılarının her defasında ayrı ayrı izinler vermesine imkan sunuyor. Facebook için en önemli gizlilik unsurlarını sıralayacak olursak bunlar ; fotoğraf gizleme, gönderi gizleme, kişi engelleme, şahsi bilgilerin reklamlarda kullanılmasını engelleme, uygulamaları engelleme ve gerçekleşen son oturumun hangi IP adresi üzerinden yapıldığını öğrenme gibi unsurlara çok önem veriyor.

 

Facebook İçinde Yer Alan Gizli Fotoğraflar Nasıl Görünür?

 

Daha Fazlası


1 127

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’un  gizlilik konusuna son derece dikkat etmesine rağmen zaman zaman bazı kusurlar gözlemleniyor. Görünüm bilgilerini gizleyerek fotoğrafını paylaşan kişinin fotoğrafını arkadaşınız olmasa da görmek için uygulanan birkaç basit adımdan sonra bu fotoğraflar kolaylıkla karşınıza çıkabiliyor.Fotoğraflarınızı gizlemiş olsanız bile ‘Photos of’ açığından kaynaklanan sebeplerden ötürü bir anda arkadaş listenizde olmayan kişilerin karşısına çıkabiliyor.

 

Eğer fotoğraflarını gizlemiş olan bir kişinin fotoğraflarını görmek istiyorsanız, Facebook’un arama bölümüne gelerek ‘ Photos of Kişinin Adı’ yazdıktan sonra arama yaptırarak fotoğrafları görebilirsiniz.Facebook şimdiye kadar bu konuyla ilgili bir adım atmazken belki de bu yazıyı siz okuyana kadar gerekli adımları da atabilir.

 

Facebook Fotoğraflarını Gizlemek İçin Ne Yapmak Gerek?

Eğer sizler de bu konuda mağduriyet yaşamak istemiyorsanız sırasıyla takip etmeniz gereken yol; Facebook Ayarlar > Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları > İnsanların eklediği etiketleri ve etiketleme önerilerini nasıl yönetebilirim? > Bir gönderide etiketlendiğinde, hedef kitlede olmayan kimleri hedef kitleye eklemek istersin? bölümüne gelerek  ‘Sadece Ben’ seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

 

Bunları da beğenebilirsin Yazarın diğer makaleleri